PUCNJAVA U SARAJEVU

Ranjen uposlenik benzinske pumpe "Hifa - petrol" u Zabrđu

Nepoznati napadač hicem iz pištolja pogodio u potkoljenicu uposlenika koji mu se suprostavio

Policija traga za napadačem. Arhiva

Piše: Avaz.ba

11.8.2020

Dežurna služba Policijske uprave Novi Grad Sarajevo jučer je u dva sata u noći obaviještena da je uposlenik benzinske pumpe „Hifa-petrol“ d.o.o. Sarajevo, u ulici Zabrđe, zadobio povrede usljed upotrebe vatrenog oružja od strane nepoznate osobe, saopćeno je iz MUP-a KS.  

Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je nepoznata osoba uz prijetnju pištoljem, prisilila uposlenike A. Ć. i E. Dž. da uđu u prostorije benzinske pumpe, da bi u tom momentu uposlenik E. Dž. pružio otpor, te je došlo međusobnog kontakta. 


Obavljen uviđaj na Zabrđu. Arhiva

- Tom prilikom nepoznati muškarac je upotrijebio vatreno oružje nanijevši E. Dž. povrede u predjelu potkoljenice desne noge. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Sarajevo, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i gdje je zadržan na daljem liječenju, neveli su iz MUP-a .

 Napadač je nakon ranjavanja radnika, odmah pobjegao ništa ne ukravši.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici su na licu mjesta obavili uviđaj. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.