AKCIJE

11 uhapšenih nakon dvije pucnjave u Zenici

Bitno napomenuti da su sva lica koja su u oviru naznačenih aktivnosti i istrage lišena slobode, od ranije poznata policiji kao počinioci prekršaja ili krivičnih djela, kaže Alić

Piše: D. Pašalić/Avaz.ba

Policija na uviđaju u Babinoj rijeci

Foto: D. Pašalić


Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uspješno su rasvijetlili obje pucnjave koje su se dogodile u zeničkim naseljima Jalija, u nedjelju, i sinoć u naselju Babina rijeka.

Podsjetimo, nakon pucnjave na Jaliji preminuo je Jasmin Husaković, dok su u sinoćnjoj pucnjavi lakše povrede zadobile dvije osobe.

Prema riječima Aldine Alić, glasnogovornice MUP-a ZDK, nakon izvršenih uviđajnih radnji, službenici Sektora kriminalističke policije su došli do određenih indicija i kvalitetnih operativnih saznanja, koja su provjeravana i u pravcu kojih su preduzimane operativne aktivnosti brojnih policijskih timova angažovanih na otkrivanju i lišenju slobode lica koja su upotrijebila vatreno oružje, kao i svih drugih lica koja su se mogla dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Kriminalistička obrada

-Kao rezultat naznačenih aktivnosti, na području Grada Zenica, tokom proteklih nekoliko sati i noći, locirana su i lišena slobode četiri lica koja se dovode u vezu sa upotrebom vatrenog oružja, u kojoj su licu J.H., rođenom 1982. godine, iz Zenice, nanesene tjelesne povrede, usljed kojih je isto veče i preminulo u Kantonalnoj bolnici Zenica – kaže Alić.

Ističe da su u ovoj akciji policije uhapšeni H.H., rođen 1987. godine, P.A., rođen 1994. godine, Č.S., rođen 1994. godine i Č.M., rođen 1992. godine, svi iz Zenice.

Službenici policije uhapsili su i sedam osoba koje se sumnjiče da su učestvovale u pucnjavi koja se dogodila sinoć u ulici Prve zeničke brigade, kada su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

-Policijski timovi su nakon intenzivne potrage locirali i uhapsili A.A., rođen 1987. godine, B.H., rođen 1985. godine, O.M., rođen 1985. godine, G.A., rođen 1987. godine, V.M., rođen 1987. godine, S.E., rođen 1987. godine i H.A., rođen 1985. godine, svi iz Zenice-istiće Alić.

  • Policija rasvijetlila obje pucnjave

    Policija rasvijetlila obje pucnjave

    Foto: D. Pašalić


Nad uhapšenima se u službenim psrostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona sprovodi kriminalistička obrada nakon čega će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, biti predata na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.  

Izvršeni pretresi

U sklopu naznačenih aktivnosti, od strane policijskih timova, a u skladu sa naredbama Općinskog suda u Zenici, vršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila koja koriste osumnjičena lica, radi pronalaska i oduzimanja predmeta i oružja, koji potiču iz izvršenih krivičnih djela i koji će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku. 

-Bitno napomenuti da su sva lica koja su u oviru naznačenih aktivnosti i istrage lišena slobode, od ranije poznata policiji kao počinioci prekršaja ili krivičnih djela – zaključuje Alić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na