SRBIJA

Otac koji je do smrti tukao bebu u potpunosti priznao zločin

On je u policiji i pred tužiocem detaljno priznao krivično djelo

Beba bila zdrava prije nasilnog čina. Ilustracija

Avaz.ba

12.8.2020

Otac T. M. koji je nasmrt pretukao bebu u Vršcu,Srbija, u potpunosti je priznao zločin, kazao je  tužilac Nebojša Živković, iz Višeg javnog tužilaštva u Pančevu.

- On je u policiji i pred tužiocem detaljno priznao krivično djelo. Saslušan je i u ovom slučaju nema mnogo nepoznanica - kazao je tužilac.

Međutim, s obzirom na to da je beba bila potpuno zdrava prije ovog nasilnog čina njenog oca, čeka se i obdukcioni nalaz, ali zbog procedure u ovakvim slučajima obdukcija traje nešto duže i očekuje se da rezultat bude gotov naredne nedjelje.


Tužilac naredio obdukciju. Ilustracija

Tužilac Živković ranije je rekao da bebi funkcije mozga nisu bile ispravne i da će obdukcija pokazati koji je tačan uzrok smrti.

Beba je preminula sa svega dva i po mjeseca, i to nakon mjesec i po dana borbe ljekara koji su joj održavali život. Nju je majka sa teškim povredama dovela na Institut za majku i dijete 25. juna, a preminula je 7. avgusta.

Vršačko osnovno tužilaštvo je odmah poslije smrti djeteta izdalo je naredbu za obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti dječaka, a slučaj je potom predat Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

Otac je bebu u više navrata šamarao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.