PUCNJAVA U ČAPLJINI

Matko Križanović još u bjekstvu, pritvorena osoba koja ga je podstrekavala

Adrijanu Jurkoviću Adiju iz Čapljine, određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je podstrekavao Matka Križanovića, na izvršenje krivičnog djela

U pucnjavi ranjen Igor Č.. Agencije

Piše: Ms. M. /Avaz.ba

14.8.2020

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona danas su se oglasili u vezi nedavnog događaja u Čapljini, od 7. avgusta kada je ispred ugostiteljskog objekta „Craft“, Matko Križanović (28) iz automatske puške prostrijelio Igora Č. iz Čapljine.

Igor Č., je podsjetimo, zadobio teške tjelesne ozljede, u vidu prostrijelnih rana u predjelu lijevog i desnog skočnog zgloba. 

-Kantonalno tužilaštvo, u saradnji sa MUP-om HNK Mostar, poduzima istražne radnje u ovom predmetu, u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo te procesuiranja počinitelja.


Policija na mjestu pucnjave. Agencije

Zbog toga je na prijedlog Tužilaštva HNK rješenjem Kantonalnog suda u Mostaru od 13.avgusta 2020. godine, Adrijanu Jurkoviću zv. „Adi“ iz Čapljine, određen jednomjesečni pritvor zbog osnovane sumnje da je podstrekavao osumnjičenog Matka Križanovića, na izvršenje krivičnog djela ubistvo u pokušaju iz čl. 166.st.1. u vezi sa čl. 28. i 32. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ F BiH), a na štetu oštećenog I. Č.-saopćili sui z Tužilaštva HNK.

Potvrdili su da se osumnjičeni Matko Križanović nalazi se u bjekstvu te da trenutno nije dostupan policijskim i pravosudnim tijelima u BiH.

- MUP HNK, po nalogu Tužilaštva HNK poduzima sve mjere i radnje u cilju njegovog pronalaska i lišenja slobode.Pozivaju se građani da korisne informacije o boravku i kretanju osumnjičenog Matka Križanovića dojave bilo kojoj policijskoj upravi na području HNK, odnosno BiH-naveli su iz Tužilaštva HNK.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.