NAKON UDESA KOD TESLIĆA

Bore se za život: Otac u komi, četverogodišnja kćerka na respiratoru

Poginule majka i 19-godišnja kćerka

Piše: H. Čalić/ Avaz.ba

16.8.2020

Užasni prizori na mjestu nesreće. H. Čalić

Dvije osobe, majka Svjetlana (36) i 19-godišnja kćerka Dragana, sinoć su, pola sata prije pola noći, smrtno stradale i stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Teslić- Banja Luka u selu Gornji Buletić. 

Draganin otac Zoran koji je bio za volanom Fijata, i sestra Sofija su u kritičnom stanju i nalaze se na UKC u Banjoj Luci.

Drugim automobilom, Audijem A-6, upravljao je Goran Bjelac (20) iz Teslića s kojim je bila djevojka E. M. (20).

- Vozač i  kćerka su zadobili teške tjelesne povrede. Njima je prva pomoć ukazana u Domu zdravlja Teslić, te su prevezeni u dobojsku bolnicu, a zbog teškog zdravstvenog stanja, oboje su prevezeni na UKC RS u Banja Luku i njihovo zdravstveno stanje je veoma teško. Uviđaj su obavili policijski službenici PS Teslić u prisustvu dežurnog tužitelja OJT Doboj. Po nalogu tužitelja, sutra će biti obavljena obduckija nastradale majke i kćerke, a poduzimaju se i ostale mjere i radnje, kako bi se utvrdili uzroci ove teške nesreće - izjavila je za "Avaz" Dragana Kerkez, portparol PU Doboj. 

Prema informacijama do kojih smo došli na UKC u Banjoj Luci, otac Zoran i njegova kćerka se nalaze u veoma teškom zdravstvenom stanju. Otac je nakon reanimacije još u komi i smješten je na odjel Intenzivne njege, a kćerka Sofija se nalazi na respiratoru. Sve dalje prognoze su neizvjesne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.