TESLIĆ

Novi detalji jezive nesreće: Vozač Audija nije imao vozačku dozvolu?

Kod poginulih majke Svjetlane i kćerke Dragane Livnjak, obdukcija pokazale prijelome karlične kostiju, rebara, najgnječenje mozga i iskrvavljenje

Smrskani Fiat. H. Čalić

Piše: H. Čalić / Avaz.ba

17.8.2020

Teška saobraćajna nesreća koja je u subotu dogodila na magistralnom putu Teslić - Banja Luka, u naselju Gornji Buletić, koja je odnijela dva života, i jučer je bila tema u Tesliću i okolini.  

Osim poginulih Svjetlane Livnjak (36) i njezine kćerke Dragane (19), ugroženi su životi njenog supruga, odnosno oca Zorana i mlađe kćerke Sofije (4) koji se nalaze na UKC RS priključeni na aparate za mehaničnu ventilaciju .

- Pacijent Zoran Livnjak hospitaliziran je na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje sa teškim povredama glave zadobijenih u saobraćajnoj nesreći. Prema riječima v.d.načelnika ove Klinike dr Dragana Aćića, pacijent je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju i životno je ugrožen. I drugi pacijent iz ove saobraćajne nesreće, Zoranova mlađa kćerka S.L. (4) je također zadobila teške povrede glave i smještena je na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje i priključena je na aparate za mehaničku ventilaciju i životno je ugrožena - izjavila je dežurna anesteziologinja dr. Tatjan Bajić .


Uništeni Audi. Avaz

U Općoj bolnici u Doboju jučer završena obdukcija tijela nastradae majke Svjetlane i kćerke Dragane. Prema riječima obducentra dr.Ljubomira Curkića kod majke su konstatovani prijelomi rebara, povrede grudnog koša i prijelomi kostiju karlice, odnosno iskrvavljenje, a kod djevojčice teška nagnječenja mozga i prijelomi kostiju lobanje.

Tužilac OJT Doboj zajedno sa policajcima i jučer su radili na utvrđivanju uzroka ove teške saobraćajne nesreće.

Goran Bjelac, vozač Audija koji je učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Teslića, navodno nije imao vozačku dozvolu. On se sudario s Fiatom u kojem je bila porodica Livnjak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.