DETALJI NESREĆE

Kod Mrkonjić-Grada poginuli univerzitetski profesor Emir Temimović, njegova supruga i četveromjesečna beba

Vozač Renaulta je iznenada skrenuo u stranu i udario u kamion. Nejasno je šta je dovelo do toga, kaže izvor blizak istrazi

Emir Temimović sa suprugom Ramajanom. Facebook

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

18.8.2020

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko sedam sati dogodila u mjestu Čađavica, u općini Ribnik, poginuli su Emir Temimović, njegova supruga Ramajana i njihova četveromjesečna beba.

Temimović je bio profesor na Odsjeku za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu.

- Došlo je do sudara kamiona Mercedes i automobila Renault, pri čemu su smrtno stradala tri lica. Radi se o supružnicima koji su na mjestu ostali mrtvi, dok je njihova beba prevezena u Dom zdravlja i, nažalost, ljekari su samo mogli da konstatuju smrt - rekla je portparol PU Mrkonjić-Grad Božana Vulin.

Ona kaže da je uviđaj izvršio dežurni tužilac i saobraćajna policija PS Ribnik. Naloženo je da se uradi obdukcija tijela stradalih, kao i sva potrebna vještačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok i okolnosti nesreće.

Prema nezvaničnim informacijama, do sudara je došlo kada je vozač Renaulta, iz nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad automobilom, prešao u lijevu saobraćajnu traku i direktno podletio pod kamion.

- Vozač Renaulta je iznenada skrenuo u stranu i udario u kamion. Nejasno je šta je dovelo do toga, jer je put ravan, nije bilo klizavo, vidljivost je bila dobra. Nikoga nije preticao... Vozio je prema Mrkonjić-Gradu kada je iznenada skrenuo u lijevu stranu i podletio pod kamion koji je naišao iz suprotnog pravca - kaže izvor blizak istrazi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.