SARAJEVO

Uhapšena osoba sa Pala zbog davanja mita saobraćajnim policajcima

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo

Ponudio novčani iznos od 50 KM. Arhiv

Avaz.ba

19.8.2020

Policijski službenici Policijske uprave Stari Grad Sarajevo jutros su uhapsili osobu sa Pala koja im je ponudila novac kako ne bi bila kažnjena za prekršaj.

Prilikom kontrole saobraćaja, policijski službenici Prve PU, na području Općine Stari Grad Sarajevo, kontrolisali su vozača N.R. rođenog 1993. godine, nastanjenog na Palama. Tom prilikom je utvrđeno da osoba upravljala vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Prilikom kontrole isti je policijskim službenicima, u cilju izbjegavanja prekršajne odgovornosti, ponudio novčani iznos od 50 KM zbog čega su ga policijski službenici lišili slobode.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te se navedeno lice nalazi u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi zbog sumnje da je počinio krivično djelo davanje dara i drugih oblika koristi.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.