REAGIRANJE

Sulejmanija Kahriman: Mi ne zlostavljamo nikoga

Redakciji “Dnevnog avaza“ obratila se stanarka zgrade u sarajevskoj ulici Džidžikovac, želeći da demanirira navode komšinice Dike Imamović

Sulejmanija Kahriman: Želim da nas ostavi na miru. Avaz

Piše: B. C. /Avaz.ba

21.8.2020

Redakciji “Dnevnog avaza“ obratila se Sulejmanija Kahriman stanarka zgrade u sarajevskoj ulici Džidžikovac, želeći da demanirira navode komšinice Dike Imamović da njen sin J. H. koji je tenutno na izdržavanju kazne, te njena porodica zlostavljaju Imamoviće.  

- Želim da kažem samo istinu, onako kako je bilo- kazala nam je Kahriman.

Na naše pitanje je li tačno da je prošle godine njen sin fizičiki nasrno na Dikinog sina, Sulejmanija kaže da ga je J. H. jednom napao ali da je to bilo 2003. godine za šta je dobio šest mjeseci zatvora. Sulejmanija tvrdi da mu je J. H. udario šamar, ali da tada niko nije uzeo u obzir, da je dan ranije Dikin sin bacio kamen na nju i prijetio im.

- Prošle godine moj sin je samo verbalno napao M. I. Ruke je držao iza leđa i nije ga ni dotakao. Do svađe je došlo jer niko nije mogao parkirati od njenog auta – objasnila je Kahiriman.

Ona pojašnjava da 17. jula njenoj komšinici niko nije pokušao palicama razvaliti vrata.



Kahriman: Želim da kažem kako jeste. Avaz

 Tada je ona nama zvala inspekciju nama. Ja u svom stanu u prizemlju živim od 1982. godine i mi u dvorištu ispred stana sjedimo na našem kauču, a imaju i fotelja i sto. Ona je inspekciji rekla da je to kabasti otpad. Inspektori su mi se na kraju izvinjavali. Unuk je tada otišao da s njom razgovara da nas pusti na miru, niko joj nije lupao na vrata. On joj je došao pod prozor, jeste da joj je svašta rekao, ali nikakvih palica nije bilo. Dan prije mi je zvala policiju zbog Ankicinog tepiha, objašnjava Sulejmanija.

Istakla je da je njena porodica imala često promlema sa komšinicom.

- Na silu hoće da joj je neko iz komšiluka zapalio auto. Mnogo ljudi je traži, mene narod napada što lažem za nju. Meni je dva puta zapaljeno auto i opljačkan mi je stan pa nisam otišla da kažem da je to ona. Htjela sam da je tužim, ali mi je sin J. H. rekao “nemoj majko, Dika je takva, voli se svađati“. Mi ne pravimo nikome probleme, sve je obrnuto. Dika je zaboravila da sam joj čuvala djecu kada su bili mali. Došla sam da kažem sve kako jeste. Odveli su A. kad joj je zapaljen auto, a ona mu je onda rekla, nemam ništa protiv tebe, morala sam to prijaviti. Je li to pravda, kaže Sulejmanija Kahriman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.