DRAMA U FRANCUSKOJ

Roditelji iz BiH kćerki obrijali glavu i pretukli je, jer se zaljubila u mladića porijeklom iz Srbije

Nakon što su brat i otac otkrili vezu djevojka je završila u Hitnoj pomoći sa težim povredama, među kojima je i nekoliko slomljenih kostiju

Roditelji djevojke, ali i ujak i ujna su odvedeni u pritvor. Agencija

Z. K. / Avaz.ba

21.8.2020

Slučaj jednog mladog para porijeklom sa Balkana zgrozio je Francusku, piše L'Est Républicain.

Naime, porodica koja je došla u Francusku 2017. godine iz Bosne i Hercegovine došla je u žižu javnosti zbog napada koje je policiji prijavila 17-godišnja djevojka. 

Prema navodima iz francuskih medija djevojci su otac i brat obrijali glavu i pretukli zato što je bila u ljubavnoj vezi sa kršćaninom. Kako se navodi, mlada Bošnjakinja (17) se zaljubila u Srbijanca (20) u Bezansonu. Nakon što su brat i otac otkrili vezu ona je završila u Hitnoj pomoći sa težim povredama, među kojima je i nekoliko slomljenih kostiju. 

Roditelji djevojke su uhapšeni, a privedeni su i njeni daidža i daidžinca.  

Prema navodima lokalnih medija, par se zabavljao nekoliko mjeseci, a onda su nedavno odlučili da žive zajedno. Zbog toga je djevojka napustila svoj porodični dom, ali je i dalje održavala kontakt sa rodbinom. Međutim, kada je mladić sa svojim roditeljima došao da posjeti njenu porodicu, situacija je eskalirala. Djevojku su odveli u sobu i počeli je tuči po glavi i tijelu, a onda su je i ošišali mašinicom.

 Kada je policija došla na lice mjesta, nasilnici su pokušali da sakriju djevojku, ali je brzo otkrivena i odmah prevezena u bolnicu.  Očekuje se suđenje ovoj porodici, a tinejdžerka je pod sudskom zaštitom. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.