PU BOSANSKA GRADIŠKA

Švercer cigaretama s Audijem bježao policiji: U kući mu našli i oružje

Pronađeno je 5.300 kutija cigareta različitih proizvođača, dva kilograma duhana, dvije cijevi od puškomitraljeza te 15 metaka

Oduzete cigarete. PU Bosanska Gradiška

Avaz.ba

24.8.2020

Pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška uhapsili su S. V. iz Bosanske Gradiške, zbog sumnje da je počinio krivična djela nedopušten promet akciznih prozvoda i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Policajci su u subotu oko 22 sata na magistralnom putu Bosanska Gradiška – Banja Luka, u mjestu Brestovčina, pokušali zaustaviti Audi, ali vozač oglušio o policijsko naređenje, te nastavio sa kretanjem. Istog dana u mjestu Laminci vozilo je zaustavljeno.

- Izvršenom kontrolom utvrđeno je da vozilom upravlja S. V. iz Bosanske Gradiške. Pregledom automobila uočena je veća količina cigareta upakovanih u kartonske kutije - saopćeno je iz PU Bosanska Gradiška.

Sljedećeg dana policajci su pretresli kuću i prateće objekte, kao i vozila koje koristi S. V. Tom prilikom pronađeno je 5.300 kutija cigareta različitih proizvođača, dva kilograma duhana, dvije cijevi od puškomitraljeza te 15 metaka.

O slučaju je obaviješten tužilac nadležnog tužilaštva, koji je naložio da se S. V. ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.