ZAVIDOVIĆI

Napad u selu Mahoje: Pijan brutalno pretukao komšiju

Starac A. D. napadnut na putu do njive

Piše: D. Pašalić/ Avaz.ba

Policija intervenirala na mjestu napada

Foto: Ilustracija


U mjestu Mahoje kod Zavidovića proteklog vikenda odvijala se prava drama kada je A.B. (80) napadnut od svog komšije R.D. iz Zavidovića. Kako nezvanično saznajemo, do incidenta je došlo u popodnevnim satima, a nakon što je A.B. krenuo do obližnje nive da pokupi pokošenu travu.

-Imao je u planu da zajedno sa snahom pokupi travu. Krenuo je prije nje, a kada je došao na pola puta od njive, sreo je komšije koje su konzumirale alkhol - tvrdi naš izvor.  

Tom prilikom, njegov komšija R.D., koji je već bio u vidno alkoholiziranom stanju, bez povoda i razloga, ga je napao i počeo udarati.

  • Vidne povrede na glavi

    Vidne povrede na glavi

    Foto: Facebook


-Nesretni 80-godišnjak počeo je vikati i iz svega glasa dozivati pomoć. Njegove vapaje čula je snaha, koja je dotrča i zatekla svekra na podu, međutim, to nije sprečavalo R.D. da ga nastavi udarati - priča nam izvor.

-Srećom, uspjela ih je nekako razdvojiti i zaustaviti udaranje. Udarao ga je najviše u predjelu glave. Došla je i policija, kratko se zadržala i otišla - govori nam izvor.

Nesreti Zavidovićanin je prevez u Hitnu pomoć Doma zdravlja Zavidovići, gdje su mu konstatirane povrede u predjelu glave.

Brojni mještani Mahoja ostali su šokirani činjenicom da napadač R.D. nije uopće priveden u službene prostorije policije na ispitivanja, a niti je dobio kaznu za narušavanje javnog reda i mira, pa ni nanošenje povreda.

  • Alić: Policija zadokumentovala napad

    Alić: Policija zadokumentovala napad

    Foto: Avaz


Svi su u strahu, s obzirom da, kažu, ne smiju više proći svojim mjestom i da ne očekuju hoće li ih neko napasti, a da za to ne odgovara.

Prema riječima Aldine Alić, glasnogovornice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), istog dana je dežurnoj službi PS Zavidovići prijavljen događaj.

-Policijska patrola je izašla na lice mjesta, te zadokumentovala fizički napad izvršen od strane osobe inicijala R.D., u kojem je A.B. zadobio tjelesne povrede - kaže Alić.

NA VRH

Komentari