MUP ZDK

Pronađen zasad 45 stabljika indijske konoplje u Tešnju

S. I. je uhapšen i priveden u službene prostorije Policijske stanice Tešanj

Oduzeta droga. Ilustracija

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

26.8.2020

Pripadnici Policijske stanice Tešanj pronašli su S. I. (49) iz Tešnja zasad 45 stabljika indijske konoplje, visine od 30 do 290 centimetara, dok je u unutrašnjosti kuće pronađeno devet stabljika sporne biljke, visine od 70 do 200 centimetara, te osušeni i zdrobljeni listovi težine 900 grama. 

Prema riječima Aldine Alić, portparol MUP-a ZDK, rezultat je to operativnog rada na terenu, a u okviru aktivnosti koje se poduzimaju na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga, kao i otkrivanja i procesuiranja osoba koje se dovode u vezu sa zloupotrebom droga.

- Sporne stabljike su izuzete sa mjesta pronalaska i dostavljene su Odsjeku za kriminalističku tehniku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, radi vršenja potrebnih vještačenja - dodaje Alić.

Nakon pretresa, S. I. je uhapšen i priveden u službene prostorije Policijske stanice Tešanj, gdje je ovavljena kriminalistička. S. I. se sumnjiči za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.