MUP RS

Migrant napravio haos: Ukrao tri vozila, sa jednim izazvao i nesreću

Policija uhapsila Alžirca H. B.

Policija privela osumnjičenog. Ilustracija

Avaz.ba

26.8.2020

Policija Bosanske Gradiške i Banje Luke uhapsila je H. B., migranta iz Alžira, nakon što je ukrao tri automobila. 

Prvi automobil ukrao je u Banjoj Luci. Banjalučkoj policiji oštećeni je u noći sa 24. na 25 avgust prijavio da mu je ispred kuće na području grada nestao Volvo.

Druga krađa automobila prijavljena je preksinoć u Policijskoj stanici Nova Topola, gdje je iz dvorišta kuće u mjestu Kočićevo kod Bosanske Gradiške ukrao kombi Peugeot.

Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja su izašli pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška, koji su tokom uviđaja u neposrednoj blizini kuće oštećenog uočili Volvo, za koje je utvrđeno da se radi o vozilu koje je u toku noći ukradeno u Banjoj Luci.

Daljim operativnim radom policajci su došli do saznanja da je osumnjičeni u mjestu Bajinci kod Srpca sa ukradenim Peugeotom prouzrokovao saobraćajnu nesreću.

Na vozilu je nastupila materijalna šteta, a osumnjičeni je zadobio povrede.

Krađa trećeg vozila, prijavljena je 25. avgusta u 5.43 sati Policijskoj stanici Srbac.

Prijavljeno je da je u mjestu Bajinci iz garaže u privatnom vlasništvu nestao Passat, a nedugo nakon prijave, policija Laktaša uspjela je da u mjestu Kosjerovo, zaustavi vozilo kojim je upravljao migrant H. B.

Policajci su uhapsili Alžirca, a o slučaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osoba ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Također, o svemu su obavješteni i radnici Terenskog centra za strance Banja Luka, a koji su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.