ŠIROKI BRIJEG

Uhapšen vozač šlepera iz Bugarske koji je izazvao nesreću u Knešpolju

Određen pritvor Y. Y. koji je upravljao kamionom čija je prikolica prešla na suprotnu traku i udarila u Passat u kojem je poginuo vozač

Avaz.ba

Uviđaj na mjestu nesreće u Knešpolju

Foto: Facebook


Općinski sud u Širokom Brijegu odredio je danas pritvor od 30 dana za Y. Y. (56) iz Bugarske zbog ugrožavanja javnog saobraćaja usljed čega je jedna osoba smrtno stradala, a druga zadobila teške tjelesne povrede.

Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu podnijelo je prijedlog za određivanja pritvora osumnjičenom Y.Y. zbog ugrožavanja javnog saobraćaja i postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, jer je riječ o državljaninu Republike Bugarske koji nema prebivalište niti boravište na teritoriju Bosne i Hercegovine. 

  • Vozaču Passata nije bilo spasa

    Vozaču Passata nije bilo spasa

    Foto: Facebook


Vozač Y.Y. se sumnjiči da je 24. avgusta godine oko 16 sati u Knešpolju, Široki Brijeg, upravljajući teretnim vozilom Mercedes Actros, s priključnim vozilom Schmitz ZCS 18 skrivio saobraćajnu nesreću tako što brzinu kretanja vozila nije prilagodio uvjetima na cesti.

Osumnjičeni je izgubio kontrolu nad upravljačem i došlo je do zanošenja priključnog vozila koje je prešlo na lijevu saobraćajnu traku i udarilo u vozilo Passat koje se kretalo iz suprotnog smjera. Vozač vozila Passat V. L. (51) iz Širokog Brijeg je istog dana od zadobivenih tjelesnih povreda preminuo u bolnici.

Više o temi Široki Brijeg

SAOBRAĆAJNA NESREĆA
Težak sudar kod Širokog Brijega, ima povrijeđenih
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na