ŠOKANTNO

Horor u Travniku: U jednom danu silovao dvije djevojčice od 10 i 11 godina

O slučaju obaviješten dežurni tužitelj, a silovatelj je zadržan u prostorijama policije

D. Pucar / Avaz.ba

Majke prijavile šokantne slučajeve

Foto: Ilustracija


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantonu sinoć su proveli uviđaj i istragu u jednom od najbrutalnijih slučajeva silovanja u historiji Bosne i Hercegovine. 

Kako saznaje "Avaz", u jednom naselju na području općine Travnik 16-godišnjak je silovao 10-godišnjakinju! Njezina majka slučaj je prijavila policiji kada se djevojčica oko 19 sati vratila kući sa vidljivim povredama. 

Brzom reakcijom policija je prikupila relevantne informacije od kćerke i majke, djevojčicu uputila na pregled u bolnicu, gdje je dežurni liječnik potvrdio navode i zaključio da je riječ o nasilnom spolnom odnosu.

Uzevši detaljni opis mladića za kojeg se sumnja da je izvršio silovanje, policija je brzim i učinkovitim operativnim radom u istom naselju pronašla i uhapsila 16-godišnjaka, čiji su detalji odgovarali navodima majke i djevojčice.

Kako nezvanično saznajemo, istog dana još jedna majka javila se policiji i prijavila istog 16-godišnjaka da je silovao njezinu 11-godišnju kćer. Nakon toga je i druga djevojčica prevezena u travničku bolnicu, gdje je također konstantirano da je riječ o nasilnom spolnom odnosu.

O slučaju obaviješten dežurni tužitelj, a silovatelj je zadržan u prostorijama policije.

Više o temi Travnik

ODMORI U BIH
Travnik: Vezirski grad u srcu Bosne
U PROTEKLA 24 SATA
KCUS: Testirano 150 uzoraka, 29 novozaraženih

Više o:

Travnik MUP SBK
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na