BUDVA

Rasvijetljeno podmetanje požara na vozilu policajca iz BiH

Uhapšeni P. V. će zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opće opasnosti putem pomaganja, uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu

Budvanska policija potražuje još jednu osobu. Ilustracija

Avaz.ba

28.8.2020

Policija je u Budvi rasvijetlila podmetanje požara koje se dogodilo u noći između 13. i 14. avgusta ispred jednog hotela u Bečićima, a kojom prilikom je ugrožena imovina veće materijalne vrijednosti.

Požar je podmetnut na vozilu marke Golf 5, vlasništvo policijskog službenika iz Bosne i Hercegovine, a koji je privatno boravio na crnogorskom primorju.

Upoznat je nadležni državni tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo kao izazivanje opće opasnosti.

Preduzimajući intenzivne operativno taktičke i istražne mjere i radnje, policijski službenici kriminalističke policije u Budvi su identifikovali izvršioca ovog krivičnog djela P.V. i uhapsili ga.

Uhapšeni P. V. će zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opće opasnosti putem pomaganja, uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu.

Budvanska policija potražuje još jednu osobu zbog sumnje da je učestvovala u izvršenju ovog krivičnog djela, saopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.