MOSTAR

Produžen pritvor sedmorici dilera uhapšenih u akciji "Step"

Selimu Demiroviću, Mirzi Šteti i Danijelu Peharu pritvor ukinut te su pušteni na slobodu

Detalj s hapšenja prije mjesec. Avaz

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

29.8.2020

Kantonalni sud u Mostaru donio je rješenje kojim se, kako nam je potvrđeno, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga produžava pritvor u trajanju od dva mjeseca za sedmoricu uhapšenih u akciji „Step“.

Akciju su 29. jula, pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP). 

Pritvor je produžen Admiru Demiroviću (39), Aldinu Demiroviću (38), Denisu Grahi (48), Goranu Oručeviću (35), Goranu Marijanoviću (40), Jasminu Kresi (45) i Danijelu Prci (42).


Trojica puštena na slobodu. Avaz

Istovremeno, odbijen je prijedlog Kantonalnog tužilaštva za određivanje pritvora Selimu Demiroviću (26), Mirzi Šteti (30) i Danijelu Peharu (38) te su ovi osumnjičeni pušteni na slobodu.

Iz FUP-a su, podsjetimo, nakon akcije saopćili da je „navedena organizirana kriminalna grupa u posljednjih dvije godine kontinuirano vršila nabavku opojne droge na njima poznat način i od njima poznatih osoba s drugih područja te ju ilegalno dovozili u Mostar radi daljnje preprodaje“.

Drogu su prepakivali, a potom preprodavali konzumentima s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona i šire, saopćeno je iz FUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.