NARUŠAVAO JAVNI RED I MIR

Uhapšen muškarac koji je pijan napao policajca u Milićima

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu

Avaz.ba / Srna

Uhapšen muškarac koji je pijan napao policajca u Milićima

Foto: Arhiv


U Milićima je uhapšen muškarac čiji su inicijali D.M. iz ovog grada zbog sumnje da je počinio krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, dok je prethodno pijan narušavao javni red i mir u Milićima, saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Policiji je u subotu, 29. avgusta, u 22.15 časova, prijavljeno da jedno lice narušava javni red i mir ispred ugostiteljskog objekta u Milićima, nakon čega je policija izlaskom na lice mjesta zatekla D.M. i uhapsili ga, a alkotestiranjem utvrđeno je da je ovo lice pod dejstvom alkohola.

Prilikom boravka u prostorijama za zadržavanje uhapšenih lica, osumnjičeni je, kako se navodi, razbio staklo na vratima Policijske stanice Milići i fizički napao jednog policijskog službenika nanijevši mu povrede, ali je spriječen u daljem činjenju nedozvoljenih radnji.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, koji je naložio da se protiv osumnjičenog dostavi izvještaj za krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti u sticaju i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Više o temi Milići

PRESUDA ZA UBISTVO U MILIĆIMA
Bacio majku s balkona: Miljan Žarković osuđen na 12 godina zatvora

Više o:

Milići PU Zvornik
NA VRH

Podijeli članak na