POTRAGA U TOKU

Drama u Splitu: Ubica trudne Ukrajinke pobjegao sa suda, policajac pucao uzrak

Ćaleti je danas bilo suđenje za teško ubistvo svoje tada godinu dana starije djevojke koja je bila u osmom mjesecu trudnoće

Ćaleta i Kitaeva. Facebook

Avaz.ba

2.9.2020

Pravosudni policajci pucali su negdje iza 12 sati u zrak u blizini Županijskog suda u Splitu. Pucano je u znak upozorenja za Branimirom Ćaletom iz Vinovca u općini Marina kojem se jutros sudilo zbog ubistva Ukrajinke Gane Kitaeve (Ganna) koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Potvrdila je to splitska policija za 24 sata hr.

Na sud je doveden s Bilica. Iako je na rukama imao lisice, uspio je nekako pobjeći, bježeći preko parkinga u blizini suda i to baš kada su ga htjeli uvesti u "maricu" pravosudne policije.

Trenutno su angažirane sve snage da ga pronađu jer se sve ovo i događalo u blizini PU splitsko-dalmatinske kada je bilo puno ljudi u gradu.

Ćaleti je danas bilo suđenje za teško ubistvo svoje tada godinu dana starije djevojke  koja je bila u osmom mjesecu trudnoće.

- Danas oko 12.10 sati na području Splita u Gundulićevoj ulici muškarac koji se nalazio pod nadzorom pravosudnih policajaca je pobjegao. Policija poduzima mjere traganja za osobom. Muškarac je odjeven majicu kratkih rukava na plavo-bijele pruge, jeans hlače i tenisice. Visok je oko 180 centimetara i slabije je tjelesne građe. Molimo građane ukoliko uoče navedenog muškarca da odmah obavijeste policiju na 192 - apeliraju iz policije, piše 24sata.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.