IZVJEŠTAJ MUP-a KS

Ranio sam sebe iz pištolja za vrijeme džume u Gladnom polju

Naime, K. I., rođen 1981. godine je u dvorištu džamije sam sebe ranio, nakon čega je prevezen u dom zdravlja Ilidža a potom na KUM Kliničkog centra Univerziteta na Koševo

E. T. / Avaz.ba

Džamija u Gladnom polju

Foto: Avaz


U dvorištu džamije Gladno polje jučer je, za vrijeme džuma - namaza, došlo do upotrebe vatrenog oružja, navodi se u izvještaju MUP-a KS. 

Naime, K. I., rođen 1981. godine je u dvorištu džamije sam sebe ranio, nakon čega je prevezen u dom zdravlja Ilidža a potom na KUM Kliničkog centra Univerziteta na Koševo. 

- Konstatovane su lakše tjelesne povrede. O na vedenom događaju obaviješten je i kantonalni tužilac u Sarajevu, koji je naložio da se uviđajne radnje izvrše na licu mjesta upotrebe vatrenog oružja i mjestu pronalaska putničkog vozila "Seat" kao i pretres pomenutog vozila, zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo izazivanje opće opasnosti i posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa. Prilikom pretresa vozila prnađen je pištolj srebrene boje sa dva pripadjuća okvira i 14 metaka - navedeno je u izvještaju. 

NA VRH

Podijeli članak na