MOSTAR

Policija identificirala aktera pucnjave na trgu Musala

Operativnim radom na terenu policija došla do saznanja da je izvršilac 33- godišnji A. Š.

Policija na mjestu pucnjave. M. Smajkić

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

7.9.2020

Nakon što su jučer iz mostarske policije iznosili da u vezi pucnjave koja se u nedjelju u prijepodnevnim satima dogodila na trgu Musala, ispred istoimene bašte ugostiteljskog objekta, tragaju za dvojicom aktera, koja su im odranije poznata po činjenju raznih krivičnih djela, danas su obznanili da su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je izvršilac A.Š. (33).

Kako su naveli, on je došao ispred navedenog lokala, gdje je galamio i prijetio, nakon čega je upotrijebio vatreno oružje, a o čemu govori rupa na staklu izloga obližnje sportske kladionice.

Iako su naveli i da je policijska patrola primijetila tragove krvi ispred bašte, ipak, iz nejasnih razloga, u informaciji nije navedeno da je A.Š. drškom pištolja u glavu udario konobara u objektu, H.M. (28) koji je, kako nam je potvrđeno, zatražio i ljekarsku pomoć.

U Policijskoj upravi Mostar jučer nisu željeli iznositi bilo kakve informacije, a potvrđeno nam je, tek, da se A.Š. i dalje nalazi u bjekstvu.

Ovaj događaj je, podsjetimo, uznemirio Mostarce, s obzirom na to da je u vrijeme pucnjave na trgu, u parku i u baštama kafića boravio veći broj građana s djecom.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.