KANTONALNI SUD SARAJEVO

Migrantima produžen pritvor: Brutalno pretukli braću, jednog zamalo ubili nožem

Pritvorena tri Alžirca i dvojica Sirijaca zbog razbojništva nad braćom iz Sarajeva

Policija intervenirala u ulici Halida Kajtaza. Ilustracija

Piše: B. C. / Avaz.ba

7.9.2020

Sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu Indira Jahić produžila je pritvor petorici migranata koji su početkom aprila izvršili razbojništvo nad braćom Almirom (34) i Alenom (36) Hasanbegovićem, kojem su nanijeli povrede opasne po život. Braći su tom prilikom oteli novčanik s dokumentima.

Pritvor je određen trojici Alžiraca, M. N. (22), Y. B. E. (22) i M. F. (33), te S. N. (22) i A. B. (46) iz Sirije.  

Brutalan napad se desio 7. aprila ove godine u večernjim satima u ulici Halida Kajtaza u centru Sarajeva. Dojica ili trojica migranata presrela su braću tražeći da im daju novac. Nakon što su braća rekla da nemaju, migranti, kojima su se uskoro pridružili ostali iz napuštenih kuća, napali su braću palicama i bokserima.  

Ubrzo su se razdvojili u dvije grupe. Trojica su tukla Almira, koji je zbog zadobivenih povreda na glavi izgubio svijest.


Napad u centru Sarajeva. Ilustracija

Alena su migranti izboli nožem i on je tu noć zbog povreda opasnih po život prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je zbrinut na Kardiovaskularnoj klinici.

Utvrđeno je da je zadobio više povreda nožem, od kojih je najteža bila ona u predjelu lijeve strane grudnog koša.

Istu noć, dva sata poslije napada, policija je u Pofalićkoj ulici pronašla i uhapsila svu petoricu migranata, koji se još nalaze u pritvoru. Tada je kod jednog od njih pronađen ukradeni novčanik s dokumentima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.