NEVJEROVATNA ODLUKA

Porodici ubijenog Edina Zejćirovića zabranjen ulazak u Sud i praćenje suđenja

Podnijeli smo apelaciju da nema procesnih smetnji da bi oštećeni, koji su već dali svoj iskaz, mogli prisustvovati suđenju, kaže brčanski advokat Mirza Fazlić

Piše: B. Cerić / Avaz.ba

11.9.2020

Ubijeni Edin Zejćirović. Facebook

Suđenje ubicama Edina Zejćirovića u Brčkom zasjenila je nevjerovatna odluka Suda da se porodici nastradalog zabrani, ne samo da prisustvuje glavnom pretresu, na šta imaju pravo kao oštećeni, već im nije dozvoljen ni ulazak u zgradu Suda.

Potvrdio nam je to brčanski advokat Mirza Fazlić, koji zastupa porodicu Zejćirović. On je pojasnio da je na prošlom pretresu došlo do incidenta, nakon čega je porodica ubijenog bila udaljena iz sudnice, što je kod njih izazvalo gnjev.

- Mi smo se pismeno obraćali predsjedniku Suda s apelacijom da nema procesnih smetnji da bi oštećeni, koji su već dali svoj iskaz, mogli prisustvovati suđenju, bez obzira što ja prisustvujem i njih izvještavam. To je, zaista, jedno mučno suđenje i dešavaju se neke stvari koje se ne bi trebale događati – kazao nam je advokat Fazlić.


Enveru Zejćiroviću nije dozvoljen ulazak u Sud. Arhiva

Inače, na suđenju se još izvode dokazi Tužilaštva saslušanjem svjedoka. Nastavak je zakazan za 15. septembar u 10.30 sati, kada će biti saslušani policijski inspektori koji su učestvovali u istrazi.

Na statusnoj konferenciji u utorak Sud će odrediti nove termine pretresa.

Na optuženičkoj klupi Općinskog suda Brčko Distrikta BiH su Suan Halilović, Samid Šabanović, Nihad Hukić i Suvad Djedović, koji se terete za otmicu i svirepo ubistvo Edina Zejćirovića.

Optuženi se terete da su 17. novembra 2019. godine, između 18.30 i 22 sata, prema prethodnom dogovoru, oteli Edina Zejćirovića, a potom ga mučili i tukli do smrti. Optuženi su mobitelom snimali zlostavljanje mladića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.