PRIJAVLJENO PU BILEĆA

Mladić M. Z. slao uznemirujuće poruke i slike eksplicitnog sadržaja maloljetnici

Nakon što je otkrio gnusan sadržaj na telefonu maloljetne kćerke, otac je pretukao M.Z. nanijevši mu ozbiljne povrede

Bileća: Policija utvrđuje tačne okolnosti događaja. P. Mucović

Piše: P. M. / Avaz.ba

13.9.2020

Policijska stanica Bileća zaprimila je prijavu da je osoba inicijala M. Z. iz Bileće određeni vremenski period slala uznemirujuće poruke jednoj maloljetnoj osobi, saopćeno je iz Policijske uprave Trebinje. 

- Policijski službenici Policijske uprave Trebinje zajedno sa Odjeljenjem za visokotehnološki kriminalitet MUP-a RS sprovode mjere i radnje koje je naložilo Okružno javno tužilaštvo u Trebinju s ciljem dokazivanja krivičnih djela iz grupe „Krivična djela seksualnog zlostavljanja i iskorištavnja djeteta. Policija utvrđuje tačne okolnosti događaja,a o svim rezultatima javnost će biti blagovremeno obavještena - pojasnila je Cvijetić.

Trebinjska policija, kako navode, zajedno sa Odjeljenjem za visokotehnološki kriminalitet MUP-a RS sprovodi mjere i radnje koje je naložilo Okružno javno tužilaštvo u Trebinju s ciljem dokazivanja krivičnih djela iz grupe krivična djela seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Kako je ATV sinoć pisala, otac 12-godišnje djevojčice iz Bileće otkrio je poruke u telefonu kćerke koje joj je vibera upućivao izvjesni M. Z. (24) iz Bileće. U porukama koje je otac pronašao M.Z. poziva djevojčicu na sekusalni odnos, a uputio joj je brojne poruke i slike eksplicitnog sadržaja. Kako ATV saznaje, u telefonu djevojčice (12) je nađeno više od 60 različitih poruka sa brojnim gnusnostima koje je M. Z. upućivao djevojčici duži vremenski period.  

Nakon što je otkrio gnusan sadržaj na telefonu maloljetne kćerke, otac je pretukao M.Z. nanijevši mu ozbiljne povrede.  Također, otac mladića M. Z. pokušao je da pregovara sa policijskim službenicima da se krivično djelo koje je njegov sin počinio ne procesuira, a zauzvrat on ne bi prijavio oca djevojčice, koji je inače policijski službenik u Bileći. U PU Trebinje nisu željeli pregovore te vrste, te je o napadu na M.Z. odmah obavješteno od strane policije Okružno javno tužilaštvo Trebinje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.