SAMO U BIH

Svađa zbog obrađivanja zemlje: "Past će mrtva glava, zolje su spremne!"

Prijetnje upućene I. Š. (39) s područja Novog Sarajeva koji je u firmi "Poljoprivrednik" zadužen za pravne poslove

N. Trogrlić / Avaz.ba

Učestali incidenti zbog zemlje

Foto: Ilustracija


Incidenti oko borbe poljoprivrednika tko će obrađivati zemljište i u kojem obimu na području odžačke općine nastavljeni su i proteklog vikenda.  

Prema službenim informacijama, prekjučer su upućene ozbiljne prijetnje 39-godišnjem I. Š. s područja Novog Sarajeva koji je u firmi "Poljoprivrednik" zadužen za pravne poslove.

- Pravnik je bio na njivi Begluci u Donjoj Dubici kod Odžaka kada se naspram njega zaustavio BMW koji je došao iz pravca sela Prud. Vozač mu se, kako tvrdi on, obratio ozbiljnim prijetnjama - "Past će mrtve glave čim mašine počnu raditi.Zolje su spremne, past' će mrtva glava", priprijetio je nepoznati vozač te se udaljio s automobilom u nepoznatom pravcu. Radnici firme koji su bili na toj parceli osjetili su strah i ugroženost upućenim prijetnjama - kazali su policijski izvori.

U toku je potraga za vozačem koji je uputio prijetnje, a o svemu je obavještena dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Orašju koja je naredila provođenje istražnih radnji zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.

Inače, sukobi poljoprivrednika odžačke općine s firmom koja trenutno obavlja sjetvene radove i lokalnim vlastima traju mjesecima, a nedavno su poljoprivrednici u sukobe počeli uvlačili i maloljetnu djecu, šaljući jednog od njih da živim štitom zaustavi traktor i na taj način onemogući obradu zemlje i sjetvu.

Više o temi Odžak

NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ
Dijete poslao pred traktor da onemogući sjetvu
NA VRH

Podijeli članak na