POZADINA LIKVIDACIJE

Osveta Luke Bojovića za ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića?

Ognjanovićev najčuveniji klijent bio je upravo Luka Bojović

S mjesta događaja. Telegraf.rs

Avaz.ba

13.9.2020

Policija nakon današnje eksplozije na Novom Beogradu, u kojoj je poginuo Strahinja Stojanović, a teško povrijeđena kolumbijska državljanka Sonja Suarez Gomez, vodi istragu samo u jednom pravcu i to ka Luki Bojoviću i Filipu Koraću, piše „Nova.rs“. 

Istražitelji nakon današnje likvidacije Strahinje Stojanovića vjeruju da je ovo ubistvo zapravo izvršeno u znak osvete za smrt beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je ubijen 28. jula 2018. godine.

Ognjanović je ubijen na Novom Beogradu, ispred zgrade u kojoj je živio. U momentu napada s njim je bio i njegov najstariji sin Petar, koji je u pucnjavi ranjen u šaku i kome je otac za nekoliko sekundi izdahnuo na rukama.

Ognjanovićev najčuveniji klijent bio je upravo Luka Bojović. Ognjanović je Bojovića zastupao na sudovima posljednjih deset godina, u Srbiji i Španiji, gdje izdržava kaznu od 18 godina zatvora. On je posjećivao Luku u zatvoru u Madridu, a imao je kontakte i sa ostalim njegovim saradnicima. Zbog toga su mnogi neprijatelji Luke Bojovića, advokata Mišu Ognjanovića doživljavali kao jednog od njegovih najodanijih saradnika, koji je bio upoznat sa Bojovićevim poslovima i tajnama, zbog čega se našao na meti likvidatora.

U srbijanskim medijima se spekulisalo da je ubijeni Strahinja Stojanović bio osumnjičen za ubistvo poznatog beogradskog advokata, kao i da je Ognjanović sam sumnjao da mu Stojanović sprema likvidaciju.

Četrnaest dana od ubistva Miše Ognjanovića, 11. avgusta 2018., u eksploziji bombe postavljene ispod „Audija“ parkiranog u naselju Galenika u Zemunu, povrijeđena je španska misica Olac Bilbao Gonzales.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.