KANTONALNI SUD SARAJEVO

Određen jednomjesečni pritvor vozaču i suvozaču terenca kojim je usmrćen pješak

Aldin Subašić i Almir Balićevac uhapšeni su nakon bijega sa mjesta nesreće u Boljakovom Potoku

Piše: B. C. / Avaz.ba

14.9.2020

Privođenje vozača i suvozača u Tužilaštvo. Avaz

Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim je određen jednomjesečni pritvor vozaču terenca Tuareg Aldinu Subašiću i njegovom suvozaču Almiru Balićevcu, potvrđeno je za "Avaz" iz Odjela za odnose s javnošći Kantonalnog suda. 

Nesreća se dogodila u četvrtak u 19:40 sati u ulici Smaila Šikala, sarajevsko naselje Boljakov Potok,  a na licu mjesta poginuo je pješak Mustafa Hasović (55), dok je lakše povrede zadobio pješak U. Dž. (54). 

Vozač Aldin Subašić sumnjiči se za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog sabraćaja i neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi, dok se suvozač Almir Balićevac sumnjiči za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela.

Vozaču je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemiravanja javnosti. Za suvozača je pritvor zatražen zbog opasnosti od bjekstva i utjecaja na svjedoke. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.