HOROR U SARAJEVU

U stanu zatočila dvije osobe, pa im šakama, nogama i nožem nanosila povrede

U akciji „Lipa“ uhapšena 19-godišnja A. A.

Pripadnici FUP-a pronašli u stanu i drogu. Arhiv

A. Ka. / Avaz.ba

14.9.2020

U nastavku akcije kodnog naziva „Lipa“, započete 7. jula, pripadnici Federalne uprave policije (FUP)danas su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, uhapsili 19-godišnju A. A. (19) koja se sumnjiči za krivična djela teška povreda, protupravno lišenje slobodei neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga. 

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu pretresen je stan koji koristi osumnjičeni na području sarajevske općine Novi Grad. Tom prilikom su pronađeni heroin, amfetamin, kanabis, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Kako je potvrđeno iz FUP-a, osumnjičena je u maju 2020. u svom stanu ograničila slobodu kretanja D. K i A. Lj. a potom je šakama, nogama i nožem nanosila povrede D. K., dok je A.Lj. prisilila da joj pomogne u njenom gnusnom činu.

A. A. je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama FUP-a te će biti u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, uz uzvještaj o počinjenim krivičnim djelima.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.