MUČNA ISTRAGA

Advokat Mehmedbašić: Arabela je mogla biti model, a zbog teške sudbine završila je na heroinu

Imala je osam godina kada joj je otac uhapšen, a majka pobjegla nakon što im je uzela svu ušteđevinu, kaže Mehmedbašić

Piše: B. C. / Avaz.ba

15.9.2020

Privođenje Arabele Avdić. Avaz

Arabela Avdić (19) je u prisustvu svog branioca, advokata Omara Mehmedbašića, dala izjavu u Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Ona je uhapšena u akciji FUP-a kodnog naziva „Lipa“ zbog sumnje da je u maju ove godine u stanu u naselju Alipašino Polje ograničila je slobodu kretanja dvojici muškaraca, potom ih je udarala šakama i nogama i nanosila im povrede nožem.

Advokat Mehmedbašić kazao je da se danas obratio tužiteljici želeći da je upozna sa teškom sudbinom 19-godišnjakinje.

- Rekao sam tužiteljici da Arabela nažalost nije mogla da upravlja svojom sudbinom, jer sam bio prisutan kao branilac njenog oca 2009. godine kada je lišen slobode zbog dva krivična djela. Sat nakon što su ga odveli, mama joj je ukrala svu ušteđevinu iz stana koja nije bila mala i iznosila je oko 100.000 KM. Mama je pobjegla i nikada se nije javila- kaže Mehmedbašić.


Omar Mehmedbašić. Avaz

On je u Tužilaštvu istakao da je Arabela koja je tada imala osam godina ostala s dvije djevojke koje su se bavile prostitucijom i s njima je odrastala.

- Ja sam joj donosio novac da bi mogla preživjeti jedan izvjesni period, a izdržavale su je i te prostitutke. Radi se o jednoj prelijepoj djevojci i da je imala drugačije uslove mogla je biti model, ovako je ovisna o heroinu. Tražio sam njeno vještačenje, molio sam tužiteljicu Jasminku Knežević da joj odobri da je odvedu u ambulantu da primi terepiju jer je u krizi. Ovo govorim iz razloga jer mediji osuđuju moju branjenicu a ne znaju kako je odrasla. To zlostavljanje i tuča bili su zbog droge. Danas je s tim muškarcima ostala u dobrim odnosima- ističe advokat Omar Mehmedbašić te dodaje da je Arabelin otac sada na slobodi i da je zabrinut za nju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.