PROVALILI U KUĆU

Potvrđena optužnica protiv dvojice sarajevskih lopova

Edin Osmanović (55) i Boris Lizdek (35) su i ranije višestruko osuđivani zbog krađa

Općinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

15.9.2020

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv dvojice sarajevskih lopova, Edina Osmanovića (55) i Borisa Lizdeka (35), koji su i ranije višestruko osuđivani zbog krađa.

Ovu informaciju potvrdio nam je Lizdekov branilac, sarajevski advokat Aleksandar Remić koji je ukazao da im je također produžen pritvor. Osmanovića zastupa advokat Mirza Kovač.

Dvojac je 13. avgusta ove godine u pet sati ujutro provalio u kuću vlasništvo V. B. i N. P. u Novopazarskoj ulici. Uz pomoć drvenih merdevina popeli su se do prozora toaleta kroz koji su ušli u unutrašnjost. U kući su u stanu V. B. pronašli zlatnu ogrlicu i zlatni ženski sat, koje su namjeravali ukrasti. 

U tome su ih omeli policajci koji su brzo stigli do kuće na poziv građana koji su primijetili provalnike. Osmanović je odmah uhvaćen, a Lizdek je pokušao pobjeći.   

Nakon što je čuo da je došla policija, Lizdek je provalio u stan N. P. te pobacao ukradene stvari, šrafciger i fantomku. Policija ga je pronašla kako se krije na tavanu. Kako su uhvaćeni na djelu, obojica su prilikom saslušanja sve priznala.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.