SUĐENJE U NIŠU

Svirepi ikonopisac izbo staricu 26 puta: Grize me savjest

Sudija optuženom Vladanu Grahovcu skrenuo pažnju na ponašanje: "Ne nalazite se u hotelu već u zatvoru"

Blic / Avaz.ba

16.9.2020

Vladan Grahovac. Agencije

- Znam da je to što sam uradio neoprostivo. Grize me savjest. Prošlo je godinu dana, ako ima nekoga od rodbine da je prisutan želio bih da se još jednom izvinim i da kažem da mi je žao. Bila mi je u posjeti baka sa majčine strane, rasplakao sam se kada sam je vidio, nisam mogao da dođem do daha. Ne mogu da se stavim u vaš položaj…”

Ovim riječima ikonopisac Vladan Grahovac (27) iz Raške, koji je optužen za brutalno ubistvo starice Jelice Tatarovski (82) iz Niša, obratio se rodbini ubijene žene na današnjem nastavku suđenja u Višem sudu u Nišu

Na nastavku glavnog pretresa bilo je predviđeno da se saslušaju vještaci specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, ali je njihov predstavnik dr. Ana Veljković Đorđević zatražila odlaganje dok se komisiji vještaka ne dostave spisi predmeta kako bi dali konačan nalaz i mišljenje.

Grahovac, koji je nekoliko godina studirao medicinu, nakon toga pokušao da da svoj sud o prvom nalazu komisije vještaka.  

Ubijena Jelica Tatarovski. Agencije

- Imao sam čast da razgovaram sa dr. Anom Veljković- Đorđević pa bih želio nešto da kažem jer smo na neki način kolege. Vaša vrsta analize je na nivou srednjoškolske - rekao je Grahovac.

Nakon toga ga je prekinuo sudija Mirko Drašković koji mu nije nije dozvolio da nastavi izlaganje, ali je Grahovac dodao “da sve ovo teško psihički narušava njegovo zdravlje”.  

-Želim da vas podsjetim da se ne nalazite u hotelu već u zatvoru, zbog sumnje na krivično djelo za koje se može izreći najstroža kazna - rekao je sudija Drašković.

Maja Marković, kćerka bratanice ubijene Jelice Tararovski, izjavila je poslije suđenja da nisu povjerovali u riječi sažaljenja koje im je uputio Grahovac.  

Kako je „Blic“ pisao, Grahovac je optužen je da je u noći između 31. avgusta i 1. septembra 2019. godine sa 26 uboda nožem i osam udaraca čekićem iz koristoljublja usmrtio Jelicu Tatarovski (82) iz Niša. On je žrtvu poznavao odranije jer je stanovao istoj zgradi na Bulevaru dr. Zorana Đinđića u Nišu dok je studirao, a tereti se da je iz stana uzeo 760 eura i pobjegao u Beograd, gdje je uhapšen nekoliko dana kasnije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.