LJUBUŠKI

FUP uhapsio razbojnika koji je 2013. napao vlasnika zlatare "Perla"

Uhapšen je M. B. (32), zvani Makača iz Ljubuškog, a koji je odranije poznat policijskim i pravosudnim strukturama kao višestruki povratnik u vršenju imovinskih delikata

Rasvijetljeno razbojništvo u Ljubuškom. Arhiva

Avaz.ba

17.9.2020

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnog djela „Udruživanje radi činjenja krivičnog djela“ , a u vezi sa krivičnim djelom „Razbojništvo“  i „Teška krađa“ uhapsili  M. B. (32), zvani Makača, iz Ljubuškog, a koji je odranije poznat policijskim i pravosudnim strukturama kao višestruki povratnik u vršenju imovinskih delikata.

Naime, M. B. se sumnjiči da je po prethodnom dogovoru sa drugim osobama 17. septembra 2013. godine, u cilju sticanja protupravene imovinske koristi, ukrao automobil sa kojim se odvezao do zlatarske radnje „Perla“ u Ljubuškom, gdje je maskiran i naoružan pištoljem izvršio razbojništvo nad vlasnikom zlatare I. B., a nakon što je isti izašao i zaključao radnju. 


Uhapšeni će biti predat Tužilaštvu HNK. Arhiva

Prilikom izvršenja razbojništva osumnjičeni M.B je vlasniku zlatare I. B. nanio pištoljem u predjelu glave tjelesne povrede, a potom mu ukrao torbu u kojoj su se nalazile lične stvari i određena količinom novca, nakon čega se osumnjičeni dao u bjekstvo.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Kantonalnog suda u Mostaru pripadnici Federalne uprave policije izvršili su u Ljubuškom pretres kuće i vozila, koje koristi osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, u zakonskom roku biti predat na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.