KONJIC

Izet Brkić iz Donjeg Sela: Nismo mi tukli Eldina Buljinu, imamo alibi

Dodao je da je spreman i na poligraf izaći i reći da on nije njapao mladića od 20 godina sa još pet ljudi

Piše: E. T. / Avaz.ba

22.9.2020

Izet Brkić. Avaz

Eldin Buljina (20), mladić iz Mostara koji je prošle sedmice brutalno pretučen, dao je opširan iskaz istražiteljima, saznaje "Avaz". Buljina je po sjećanju ispričao ko ga ja napao i tukao. Sjetio se i ko je potrčao za njim. U međuvremenu Brkići su pušteni iz pritvora. 

Ostaje da se vidi kakva će biti tužilačka odluka nakon iskaza Eldina Buljine. 

Izet Brkić, za kojeg je Buljina rekao da je urinirao po njemu nakon što su ga bacili u potok, kaže da on i njegova braća to nisu uradili. 

Eldin Buljina brutalno pretučen. Avaz

- Niko nije kriv dok se ne dokaže da je kriv. Ti ljudi (porodica Eldina Buljine, op. a.) su u zavadi sa cijelim selom. Oni su prije nekog vremena pretukli našeg oca. I sada kada se ovo desilo odmah su uperili prstom u nas jer su neriješeni imovinsko - pravni odnosi oko šume. Ne znam zašto smo mi odmah okrivljeni - kazao je Brkić za "Avaz".

Dodao je da je spreman i na poligraf izaći i reći da on nije napao mladića od 20 godina sa još pet ljudi.

- Imam sina od 20 godina. I ja to gledam kroz njega. Nema šanse da smo mi to uradili, mi smo branili ovu državu, bili u ratu. Mi ne damo na sebe, ali nismo to uradili - ponovio je Brkić.

Podsjetimo, prošle sedmice u Donjem Selu kod Konjica brutalno je pretučen Eldin Buljina, On je šest dana proveo u bolnici i pukom srećom je preživio.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.