DVIJE AKCIJE

Oduzeto više od pola tone duhana i 521 kutija cigareta

Vrijednost oduzete robe koja je bila bez akciznih markica, iznosi 68.000 KM

Avaz.ba

Oduzeti duhan i cigarete

Foto: UIO BiH


Službenici banjalučkog Regionalnog centra Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH oduzeli su na području  Bosanskog Šamca i Velike Kladuše veću količinu rezanog duhana i cigareta bez akciznih markica u vrijednosti 68.000 KM.

U ovim odvojenim operativim aktivnostima privremeno je oduzeto 260 kilograma rezanog duhana, mašina za sječenje duhana, 250 kilograma duhana u listu i 521 kutija cigareta raznih proizvođača, bez akciznih markica i dokumentacije o porijeklu. 

Proizvode pronađene na području opštine Bosnski  Šamac, odnosno rezani duhan, duhan u listu i mašina za sječenje duhana, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centa Banja Luka predali su u nadležnost Poljoprivrednom inspektoratu Republike Srpske.

  • Roba oduzeta u Bosanskom Šamcu i u Velikoj Kladuši

    Roba oduzeta u Bosanskom Šamcu i u Velikoj Kladuši

    Foto: UIO BiH


Na području opštine Velika Kladuša pronađen je rezani duhan i cigarete raznih proizvođača.

U ovim aktivnostima službenici UIO su koristili specijalizovanu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD, saopšteno je iz UIO BiH.

Uprava poziva građane da na otvorenu besplatnu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda.

Više o temi Duhan

Više o:

Duhan Cigarete
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na