ISTRAGA

Šta kažu u Tužilaštvu HNK o brutalnom premlaćivanju Eldina Buljine

Podsjetimo, Eldin Buljina je istražiteljima kazao da su ga pretukli tetak Safet Brkić i njegovi sinovi

Piše: E. T. / Avaz.ba

22.9.2020

Eldin Buljina. Avaz

Iz Tužilaštva Hercegovačko - Neretvanskog kantona su se oglasili povodom slučaja brutalnog premlaćivanja Eldina Buljine (20) iz Mostara. Na upit "Avaza", kažu da  poduzete sve potrebne mjere i radnje pod nadzorom dežurnog županijskog tužitelja.

- Prijavljene osobe S.B., I.B., A.G., S.B., V.B. i A.B. su privedene, lišene slobode i ispitane u PU Konjic, obavljen je očevid lica mjesta na kojem se događaj desio.  Područno tužiteljstvo Konjic je od SKB Mostar zatražilo liječničku dokumentaciju o vrsti i težini ozljeda oštećenog E.B. Oštećeni E.B. je otpušten iz bolnice i dao je svoj iskaz istražiteljima PU Konjic. Pripadnici PU Konjic, po nalogu županijskog tužitelja nastavljaju sa poduzimanjem i drugih istražnih radnji u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se desio ovaj događaj, dakle istraga u ovom predmetu je u tijeku - navela je Ana Rajič, glasnogovornica Tužilaštva HNK. 

Podsjetimo, Eldin Buljina je istražiteljima kazao da su ga pretukli tetak Safet Brkić i njegovi sinovi. Nakon premlaćivanja su ga bacili u kanjon i urniirali po njemu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.