KAKO JE PAO UBICA

Vlasnika kafana iz Bosanske Gradiške odale tetovaže i ožiljci: Kako bi bomba bila ubojitija u nju stavio matice od šrafova

Milivoje Lovrenović je, kako se vidi na tim snimcima, na dan zločina koristio električni bicikl, a eksploziv je nosio u rancu na leđima

Piše: Avaz.ba

Osumnjičeni Milivoje Lovrenović

Foto: Instagram


Milivoje Lovrenović (50), ugostitelj iz Bosanske Gradiške, osumnjičen da je 13. septembra ubio Strahinju Stojanovića (30) na Novom Beogradu, identifikovan je na osnovu tetovaža i ožiljaka koji su se vidjeli na snimcima kamera video-nadzora. 

Lovrenović je, kako se vidi na tim snimcima, na dan zločina koristio električni bicikl, a eksploziv je nosio u rancu na leđima.  Kako bi bomba bila ubojitija, ubica je u nju navodno stavio matice od šrafova. 

Kako pišu srbijanski mediji, Lovrenović je električnim biciklom prošao pored Hrama Svetog Save, a zatim se kroz centar grada spustio do rijeke Save, gdje je preko mosta prešao na novobeogradsku stranu.

Lovrenovića je usput snimilo desetak kamera, uključujući i onu u elitnom naselju "Vest 65" na Novom Beogradu, gdje je ubica u podzemnoj garaži podmetnuo bombu pod Strahinjin terenac BMW X5.

Nakon što je podmetnuo bombu, sačekao je Stojanovića da terencem izađe na ulicu, a potom i telefonom aktivirao eksploziv. Lorenović se odvezao do Save i bacio bicikl u vodu.

- Na obali se presvukao i kamera ga je tada uhvatila bez kacige i jasno mu se vidjelo lice na snimku. Ista kamera snimila je Lovrenovićev ožiljak na nozi. Nakon što se presvukao, osumnjičeni je pobjegao i od tada ga kamere više nisu "uhvatile". Pretpostavlja se da je odmah pobjegao iz Srbije, ilegalno preko Drine - kaže izvor srbijanskih medija.

NA VRH

Komentari