JAJCE

Potvrđena optužnica u predmetu "Jezero 2", drogu prodavali na igralištu srednje škole

Optuženi su Miralem Ahmečković (39) iz Jezera, te Adis Pipić (40), Elvir Halaba (49) i Vahidin Halilović (41) iz Jajca

O. Ma. / Avaz.ba

Prodavali drogu po cijeni od 10KM za gram

Foto: Ilustracija


Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv četvorice uhapšenih u akciji "Jezero 2" zbog dilanja marihuane koju su, između ostalog, prodavali i na igralištu srednje škole "Nikola Šop" u Jajcu. 

Optuženi su Miralem Ahmečković (39) iz Jezera, te Adis Pipić (40), Elvir Halaba (49) i Vahidin Halilović (41) iz Jajca. U optužnici se navodi da su njih četvorica od početka 2019. do juna 2020. godine drogu na području opština Šipovo, Jezero i Jajce neovlašćeno nabavljali, držali i prodavali marihuanu.

- Ahmečković je od njemu poznatih lica nabavljao drogu i u više navrata je prodao Pipiću i Halabi, te Z. E., H.A., N.E. kao i maloljetnom J. F. po cijeni od 10KM za gram droge - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da je Pipić prodavao drogu koju bi preuzeo od Ahmečkovića i to na igralištu u krugu srednje škole "Nikola Šop" u Jajcu. U dva navrata na igralištu je prodao marihuanu licu S. E. za iznose od po 20KM, dok je za 50 KM marihuanu prodao licu H. A., a jednom prilikom je prenosio dva paketića marihuane.

Halaba se takođe tereti da je u više navrata prodao marihuanu, koju je preuzeo od Ahmečkovića, te da je prenosio drogu upakovanu u manje paketiće.

Halilović se tereti da je zajedno sa Ahmečkovićem neovlašćeno nabavio drogu koju zajedno radi transporta i dalje prodaje sakrili u tapacirung vrata od gepeka Fiata Punto, koji je koristio Ahmečković. Upravo je u tom vozilu policija pronašla dva paketa sa oko 370 grama marihuane.

Drugom tačkom optužnice Ahmečković i Halilović se terete da su u mjestu Bešnjevo u opštini Šipovo u kući G. A. neovlašćeno na uživanje dali džoint koji su zajedno pušili. Treća tačka odnosi se samo na Ahmečkovića koji je kod svoje kuće u Ljoljićima u opštini Jezero omogućavao uživanje marihuane Haliloviću i licu P. Dž.

Akcija "Jezero 2" sprovedena je 21. juna ove godine, a tokom akcije zaplijenjeno je oko pola kilograma marihuane.

NA VRH

Podijeli članak na