MUP USK

U Mercedesu pronašli zasade kanabisa, ekstazi, kokain, municiju i ručnu bombu

Policija pretresla kuću i pomoćne objekte R. R. (55)

Oduzeta droga i oružje. MUP USK

Avaz.ba

23.9.2020

Pripadnici Policijske stanice Bihać priveli su R. R. (55) iz Bihaća, zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnje i stavljanja u promet droga te nedozvoljeno držanje oružja i minsko eksplozivnih sredstava. 

Pripadnici kriminalističke policije MUP-a USK, uz naredbu Općinskog suda Bihać, pretresli su porodičnu kuću i prateće objekte koje koristi 55-godišnjak. Pretresen je i Mercedes, austrijskih registarskih oznaka, prilikom čega je pronađena plastična posuda u kojoj su zasađene dvije stabljike kanabisa, manja količina osušene biljke, te tablete ekstazija kokain.

Također, pronađeni su sredstva i predmeti koji su namijenjeni za pripremu i konzumiranje narkotika, digitalna vaga za precizno mjerenje, zatim novac kao i dva mobitela.

Oduzeta je i veća količina metaka različite vrste i kalibra te ručna bomba koja je uklonjena od strane stručnih osoba iz tima Civilne zaštite.

Osumnjičeni je uhapšen i nad njim je zavedena kriminalistička obrada, a Tužilaštvo Unsko sanskog kantona naredilo je dalju istragu s ciljem dokumentovanja krivičnih djela.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.