NASTRADAO NA VRATNIKU

Hatidža Hadžagić: Tražim obdukcioni nalaz da ukopam svoje dijete

Adnan Hadžagić izgubio život prije dva mjeseca bježeći od policije

Majka i brat nastradalog Adnana Hadžagića. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

25.9.2020

Redakciji “Dnevnog avaza” obratila se Hatidža Hadžagić, majka Adnana Hadžagića koji je život izgubio 31. jula bježeći od policije na Vratniku. Porodica je i ranije izražavala sumnju da se ne radi o nesreći, odnosno o padu s podzida, zbog čega traže da im se omogući uvid u obdukcioni nalaz.

Hatidža Hadžagić kaže da je danas pokušala ući u Tužilaštvo Kantona Sarajevo, ali je izbačena nakon intervencije policije koja ju je, kako kaže, pošto je invalid, bukvalno iznijela iz prostorija Tužilaštva i smjestila u njeno vozilo.

- Ja samo tražim nalaz sa obdukcije da mogu svog sina ukopati. Tužiteljica mi je ranije kazala da da je došao nalaz dr. Hamze Žuje i da je dokumentacija dostavljena patologu u Tuzlu da bi dopunio nalaz. Meni treba taj papir da ga vidim i da ukopam dijete. Dr. Žujo tvrdi da je dao nalaz- kazala nam je Hadžagić.

Njen sin Demir Hadžagić rekao nam je da je njegovoj majci tužiteljica kazala da Adnan zadobio više povreda.

- Rečeno je da su mu polomljena sva rebra, prsna kost i da su mu pukli bubreg i jetra. Kažu da je skočio sa podzida visokog 2,5 do tri metra. Ja sam bio tamo i smatram da nije mogao zadobiti takve povrede padom sa podzida. Sumnjam da je moj brat ubijen. On se još nalazi u ledu. U početku mi nismo htjeli da ga ukopamo, čekali smo nalaz, sada nam nedaju potvrdu da neće tražiti ekshumaciju- kaže Demir Hadžagić. 

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo za “Avaz” su naveli da čekaju nalaz timskog vještačenja.

- Čeka se nalaz timskog vještačenja, nakon čega će se Tužilaštvo odrediti o daljim mjerama u ovom predmetu-kazala nam je Azra Bavičić, portparol Tužilaštva KS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.