HAPŠENJE U BANJOJ LUCI

Supruga optuženog dilera na Instagramu objavila iskaz svjedoka

Tereti se za povredu tajnosti postupka

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

Tina Kantar

Foto: Arhiv


Tina Kantar, supruga Bobana Kantara osumnjičenog za trgovinu narkoticima u akciji "Alfa 2", uhapšena je jučer zbog sumnje da je počinila krivično djelo povreda tajnosti postupka. 

Kako navode u PU Banja Luka, Kantareva je na svojoj Instagram stranici objavila kompletan iskaz jednog svjedoka u postupku protiv njenog supruga.

- Policijski službenici su došli do saznanja da je lice T.K. na društvenim mrežama objavilo fotografiju kompletne izjave svjedoka, koji je saslušan u istražnom postupku, i samim tim ugrozila pomenutog svjedoka, kao i samu istragu - rekla je portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić.

Ona kaže da je "pretresen" telefon osumnjičene, te da su u njemu pronađeni podaci i sadržaji koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Nezvanično saznajemo da je u sklopu istrage u svojstvu svjedoka ispitan i jedan banjalučki advokat od kojeg je Kantareva dobila izjavu svjedoka.

Akcija "Alfa 2" sprovedena je 15. septembra ove godine kada su uhapšeni Ostoja Kutić (43), Marko Antonić (27), Nikola Koprena (27), te Miroslav Kalabić (35).

Na predlog tužilaštva svi su pritvoreni sem Kalabića, kojeg je sud pustio da se brani sa slobode. Međutim, nakon žalbe tužilaštva pritvor mu je ipak određen, ali Kalabić potom nije zatečen na adresi stanovanja pa je za njim raspisana potjernica. Akcijom je obuhvaćen i Boban Kantar koji je ranije pritvoren nakon što je policija u njegovom stanu pronašla i zaplijenila oko 600 grama heroina i 2,1 kilogram spida.

Uhapšenima u akciji "Alfa 2" na teret se stavlja da su od 2018. do septembra 2020. prodavali pet vrsta droga. U pretresima kod osumnjičenih policija je pronašla i oduzela 1,1 kilogram marihuane, 100 komada tableta ekstazija, manju količinu kokaina, nekoliko vaga za precizno mjerenje, mrvilice za drogu i druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u postupku.

NA VRH

Komentari