SAZNAJEMO

Za Živkovićem i Korićem se traga zbog ubistva Adnana Salčina 2015. godine

SIPA je krajem 2018. godine, nakon višegodišnje istrage, dostavila Tužilaštvu KS izvještaj protiv ove dvije osobe koje su u bijegu

S uviđaja 2015. godine: Ubica ispalio dva hica iz pištolja. Arhiv "Avaza"

Piše: A. J. / Avaz.ba

27.9.2020

Sarajevska policija raspisala je zbog ubistva potjernice za Aleksandrom Živkovićem zvanim Sale i Safetom Korićem alias Safetom Ljaljkom.

Iz Tužilaštva KS potvrđeno nam je da se u ovom predmetu vodi intenzivna istraga te da se radi na dokazivanju krivičnog djela ubistvo. Također, nam je potvrđeno da je odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu, Živkoviću i Koriću određen jednomjesečni pritvor te da je isti Sud na prijedlog sarajevskog tužilaštva naložio policijskoj agenciji da se za njima raspiše potjernica. 

Njih su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zvanično osumnjičili za  ubistvo Adnana Salčina, sina legendarnog ratnog heroja Sarajeva Ramiza Salčina, koji je 2. marta 2015. godine brutalno likvidiran u sarajevskom naselju Mojmilo.

Ova policijska agencija je krajem 2018. godine, nakon višegodišnje istrage, dostavila Tužilaštvu Kantona Sarajevo izvještaj protiv ove dvije osobe koje su u bijegu.

Kako je "Avaz" ranije pisao, SIPA sumnjiči Živkovića, koji je državljanin Srbije, kao direktnog izvršioca, a Korića, državljanina BiH i Srbije, kao njegovog pomagača.


Podsjećamo da je Salčin ubijen u automobilu na Mojmilu usred dana. Arhiv

Korić je, navodno, pomogao Živkoviću da se sakrije nakon ubistva Salčina, nakon čega su obojica napustila našu državu. Korić je, navodno, sakrio i Živkovićev pištolj i automobil.


Podsjećamo da je Salčin ubijen u automobilu na Mojmilu usred dana, kad je ubica ispalio dva hica iz pištolja, od kojih je jedan pogodio Adnana u ruku, a drugi mu je prošao kroz prsa.


Na vozilu u kojem je ubijen Salčin nije bilo tragova razbijenog stakla pa sve upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici i kroz otvoren prozor upucao Salčina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.