VIŠI SUD U BEOGRADU

Transvestit čeka presudu za ubistvo studenta iz Nevesinja, tvrdi da je zločin počinio u samoodbrani

Abdulov je priznao zločin, tvrdeći da se ne sjeća svih detalja koji su mu prethodili

Abdulov i Radović: Bili u emotivnoj vezi. Facebook

Avaz.ba

28.9.2020

Suđenje transvestitu Goranu Abdulovu, poznatijem kao Jovanica, koji je optužen za ubistvo studenta Marka Radovića iz Nevesinja, nastavlja se danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem preostalih svjedoka, a nakon čega se očekuje iznošenje završnih riječi stranaka u postupku i presuda, pišu Novosti.

Abdulov je najprije bio optužen za teško ubistvo, ali nakon pregleda, stručnjaci psihijatrijsko-psihološke struke, konstatovali su da nije unaprijed pripremao zločin, te da je usmrtio Radovića u trenutku smanjene uračunljivosti.

Podsjetimo, ubistvo se dogodilo 7. jula 2018. u stanu u Zemunu, u kojem je Radović živio kao podstanar. On je uboden nožem, nakon čega je nasmrt iskrvario na ulici. Dan kasnije, zbog ovog ubistva uhapšen je Goran Abdulov, koji je, po sopstvenom priznanju bio u emotivnoj vezi sa studentom iz Nevesinja.

Abdulov je priznao zločin, tvrdeći da se ne sjeća svih detalja koji su mu prethodili i da je to učinio u samoodbrani, jer ga je bivši partner tukao. Ipak, istakao je da mu je veoma žao zbog svega što se dogodilo, ne krijući suze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.