AKCIJA "LIM 2020"

Zaplijenjeno 103 kilograma smjese za lijekove, uhapšena jedna osoba

Izvršen je pretres vozila i lica te su pronađene i privremeno oduzete tri putne torbe

U torbama bilo 15 pakovanja. Avaz

Piše: Al. B. / Avaz.ba

30.9.2020

Policijski službenici Policijske stanice Rudo su u ponedjeljak sproveli akciju kodnog naziva „Lim 2020“, te su u 18.10 sati u mjestu Staro Rudo uhapsili M.N., državljanina Republike Srbije, saopćeno je danas iz PU Foča.

- Nakon zaustavljanja od strane policijskih službenika, M.N. koji je upravljao vozilom Peugeot 307, se dao u bijeg, nakon čega je brzom intervencijom policijskih službenika lišen slobode. O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH. Uz saglasnost dežurnog postupajućeg tužioca izvršen je pretres vozila i lica, te su u vozilu pronađene i privremeno oduzete tri putne torbe u kojima se nalazilo 15 pakovanja nepoznate materije, ukupne bruto mase 103 kilograma,  zapakovane na način koji asocira na pakovanje opojne droge, kao i dvije sim kartice za telefon – navodi se u saopćenju.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlašeni promet opojnim drogama“ M.N je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Tužilaštva BiH. Po nalogu Tužilaštva BiH u Kriminalističko - tehničkom centru MUP-a RS obavljeno je vještačenje zaplijenjene materije, te je utvrđeno da se radi o smjesi lijekova, koji nisu na listi opojnih sredstava.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.