ZATRAŽENA ISTRAGA

Žestoki momak Jugoslav Eraković zaražen koronom u fočanskom zatvoru

Mi tražimo od Ministarstva pravde da se provede istraga o tome ko je zarazio Jugoslava Erakovića i to baš sada kada se čeka obnova postupka, kaže Duško Tomić

Eraković očekuje obnovu postupka. Arhiv

Piše: B. C. / Avaz.ba

30.9.2020

Redakciji "Dnevnog avaza" javio se advokat Duško Tomić i kazao da je Jugoslav Eraković koji izdržava kaznu od 18 godina zatvora za ubistvo Bobana Ilića Boksera, zaražen koronavirusom u Kaznenopopravnom zavodu Foča.

- Danas sam se čuo s Erakovićem, kaže "Duško, rekli su mi da sam pozitivan na koronavirus". Korona se širi u KPZ Foča, ali se pitam kako je neko ko je u izolovanom odjelu zatvora, neko ko nema posjete i izlaske, mogao biti zaražen koronavirusom- kaže Tomić.

On ukazuje da Eraković očekuje obnovu postupka nakon priznanja ubice Milenka Lakića Lakija da je on ubio Ilića, a ne Eraković. 


Jugoslav Eraković na suđenju prije nekoliko godina. Arhiva

- Mi tražimo od Ministarstva pravde da se provede istraga o tome ko je zarazio Jugoslava Erakovića i to baš sada kada se čeka obnova postupka i kada je nakon provedenih 13 godina u zatvoru stekao uslove za prijevremeni otpust. Za nas je to vrlo indikativno- kaže Tomić.

On dodaje da će također tražiti da se Eraković prebaci u Klinički centar u Foči na liječenje.  

Ubistvo kik-boksera Bobana Ilića Boksera, koji je usmrćen u centru Bijeljine, dogodilo se 25. juna 2002. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.