PRAVILA SLUŽBE

Carinici se zabezeknuli kada su otkrili šta je sumnjivi putnik nosio u gaćama

Putovao Mercedesom njemačkih registarskih oznaka, a po dolasku na granicu rekao je da nema ništa da prijavi za carinsku kontrolu

Avaz.ba

1.10.2020

Pronađena droga. MUP Srbije

Na Batrovcima sinoć je pronađen paketić marihuane, koji je njemački državljanin albanske nacionalnosti sakrio u donji veš koji je imao na sebi. 

Albanac je sam putovao Mercedesom njemačkih registarskih oznaka, a po dolasku na granicu rekao je da nema ništa da prijavi za carinsku kontrolu.

I zaista u automobilu nije bilo ničega osim ličnog prtljaga. Međutim, pošto je izazvao sumnju graničnih policajaca, na red je došao i lični pretres, čemu se putnik opirao i otvoreno negodovao.

Time je samo potvrdio sumnje carinika i policije, a ubrzo je u njegovom donjem vešu i pronađen paketić oblepljen sivom samoljepljivom trakom, u kojem se nalazilo nešto više od 12 grama marihuane.

Marihuana je 30. septembra otkrivena i na ispostavi Pošta Beograd. Pored prijavljenog držača za telefon u pošiljci koja je iz Holandije pristigla za primaoca u Beogradu pronađeno je i pet kesica suhe biljne, kao i tri bočice smeđe smolaste materije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.