PROCESI

Počinje suđenje: Beriz Kabilović će iz Sarajeva biti prebačen u KPZ Tuzla

Kabilovićev branilac, advokat Bakir Hećimović zatražio prebacivanje u Tuzlu radi pripremanja odbrane za početak suđenja 13. oktobra

B. C. / Avaz.ba

Beriz Kabilović ide u KPZ Tuzla

Foto: Avaz


Beriz Kabilović bit će prebačen iz Kaznenopopravnog zavoda Sarajevo u KPZ Tuzla, nakon što je njegov branilac, tuzlanski advokat Bakir Hećimović  zatražio njegovo premještanje radi ekonomičnosti postupka i pripremanja odbrane za početak suđenja.

- Nakon održane statusne konferencije o početku glavnog pretresa u predmetu Beriz Kabilović i drugi odbrana je zatražila njegovo prebacivanje iz KPZ Sarajevo u KPZ Tuzla radi aktivne pripreme odbrane i ekonomičnosti samog postupka s obzirom na činjenicu da će tužilaštvo navode iz optužnice dokazivati izvođenjem oko 100 svjedoka i velikog broja materijalnih dokaza- kazao je za "Avaz",  advokat Bakir Hećimović.

  • Advokat Bakir Hećimović

    Advokat Bakir Hećimović

    Foto: Avaz


On je dodao da je početak glavnog pretresa na Kantonalnom sudu u Tuzli zakazan za 13. oktobar sa početkom u osam sati.

Kabilović i ostali optuženi su za iznude, preprodaju droge, prijetnje i pranje novca.

Beriz Kabilović je u martu iz zatvora u Orašju premješten u sarajevski KPZ, gdje je bio u potpunoj izolaciji. U Sarajevo je prebačen jer su mu policajci tokom boravka u Orašju našli dva iPhonea, putem kojih je iz zatvora kontaktirao svoje ljude na slobodi i organizovao određene kriminalne aktivnosti.

Više o temi KPZ Tuzla

POJAŠNJENJE IZ KPZ-A TUZLA
Pritvorenik s Kozlovca premješten na UKC Tuzla gdje je i preminuo
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na