PROCESI

Počinje suđenje: Beriz Kabilović će iz Sarajeva biti prebačen u KPZ Tuzla

Kabilovićev branilac, advokat Bakir Hećimović zatražio prebacivanje u Tuzlu radi pripremanja odbrane za početak suđenja 13. oktobra

Beriz Kabilović ide u KPZ Tuzla. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

2.10.2020

Beriz Kabilović bit će prebačen iz Kaznenopopravnog zavoda Sarajevo u KPZ Tuzla, nakon što je njegov branilac, tuzlanski advokat Bakir Hećimović  zatražio njegovo premještanje radi ekonomičnosti postupka i pripremanja odbrane za početak suđenja.

- Nakon održane statusne konferencije o početku glavnog pretresa u predmetu Beriz Kabilović i drugi odbrana je zatražila njegovo prebacivanje iz KPZ Sarajevo u KPZ Tuzla radi aktivne pripreme odbrane i ekonomičnosti samog postupka s obzirom na činjenicu da će tužilaštvo navode iz optužnice dokazivati izvođenjem oko 100 svjedoka i velikog broja materijalnih dokaza- kazao je za "Avaz",  advokat Bakir Hećimović.


Advokat Bakir Hećimović. Avaz

On je dodao da je početak glavnog pretresa na Kantonalnom sudu u Tuzli zakazan za 13. oktobar sa početkom u osam sati.

Kabilović i ostali optuženi su za iznude, preprodaju droge, prijetnje i pranje novca.

Beriz Kabilović je u martu iz zatvora u Orašju premješten u sarajevski KPZ, gdje je bio u potpunoj izolaciji. U Sarajevo je prebačen jer su mu policajci tokom boravka u Orašju našli dva iPhonea, putem kojih je iz zatvora kontaktirao svoje ljude na slobodi i organizovao određene kriminalne aktivnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.