AKCIJA PU TREBINJE

Braća iz Mostara uzgajala indijsku konoplju u Nevesinju

U mjestu Korine pronađen zasad sa 60 stabljika, FUP u Mostaru uhapsio Mustafu Marića Mrnđića i Esada Mrnđića.

Zaplijenjena indijska konoplja kod Nevesinja. P. Mucović

Piše: P. Mucović/ Avaz.ba

2.10.2020

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su u mjestu Kokorine, opština Nevesinje pronašli zasad sa 60 stabljika indijske konoplje visine od oko jedan metar.  

Prema riječima Siniše Lakete, načelnik PU Trebinje nakon početnih saznanja o mogućem zasadu indijske konoplje policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge PU Trebinje, i jedinice žandarmerije PS Nevesinje su realizovali niz operativnih i istražnih radnji kako bi pronašli zasad, i otkrili lica koja su stabljike zasadili i uzgojili.

- Rezultat svih aktivnosti je pronalazak zasada od 60 stabljika koje svojim morfološkim karakteristikama asociraju na stabljike indijske konoplje, koja je izuzeta uviđajem. Takođe slobode su lišena dva lica inicijala M.M.M. i E.M. iz Mostara. Ova aktivnost je provedena u saradnji sa Federalnom upravom policije Terenskog centra u Mostaru koji su izvršili pretres kuće, okućnice i motornih vozila koja koriste lica M.M.M. i E.M. u Mostaru gdje su pronašli oko 2 kg zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu i 13 kilograma eksploziva, dvije ručne bombe, tri ručne radio stanice, određenu količinu oružja i municije kao i mobilne telefone. Svi ovo dokazi će biti korišteni u skladu sa zakonom o krivičnom postupku u vezi dokazivanja krivičnog djela“, pojasnio je Laketa i dodao da je o svemu obavješteno i Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da policijski službenici preduzmu sve mjere i radnje s ciljem dokumentovanja krivičnog djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, da se lica lišena slobode kriminalistički obrade i nakon toga puste na slobodu, a da se izvještaj o počinjenom krivičnom djelu dostavi naknadno.



Načelnik PU Trebinje Siniša Laketa. P. Mucović

Prema nezvaničnim informacijama radi se o braći, Mustafi Mariću Mrnđiću i Esadu Mrnđiću.

Policijska uprava Trebinje je za devet mjeseci 2020. godine evidentirala 12 krivičnih djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ i više od 70 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga u kojima je oduzela ukupno pet g. heroina, 72,5 g. kokaina, 164,2 g. marihuane, 10 stabljika indijske konoplje i osam komada tableta ekstazija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.