DOSTOJANSTVENO I U TIŠINI

Stotine Konjičana oprostile se od Ajle Đikić, imala je najveće ljudske vrijednosti

Ne mogu da vjerujem da nije više među nama, rekao Kasim Ihtijarević, Ajlin profesor iz srednje škole

Piše: S. Džajić

4.10.2020

Ukopana na mezarju Musala. S. Džajić

U haremu Repovačke džamije u Konjicu danas je poslije ikindije-namaza klanjana dženaza Ajli Đikić, 28-godišnjoj djevojci koja je u srijedu stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći. Dostojanstveno i u tišini, stotine Konjičana, među kojima su bili članovi porodice, prijatelji, poznanici i komšije, s velikom tugom posljednji put oprostile su se od Ajle, čiji je ukop obavljen na mezarju Musala.

Njen odlazak su posebno teško podnijeli članovi porodice, kao i njeni mnogobrojni prijatelji, koji su vidno shrvani od tuge i bola, sa suzama u očima, proučili Fatihu i položili cvijeće na njen mezar.

Kasim Ihtijarević, Ajlin profesor iz srednje škole, kazao je da je veoma potresen zbog tragične smrti nekadašnje učenice.

- Ne mogu da vjerujem da nije više među nama. Nikad nije pored mene prošla, a da nije stala i nasmijala se... Bila je vesele prirode, iskrena, neposredna, a to su najveće ljudske vrijednosti - kazao je s velikom tugom Ihtijarević.


Đikić je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se prošle sedmice desila i blizini Spoljanskog mosta. Facebook

Podsjećamo, Ajla Đikić je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se prošle sedmice desila u blizini Spiljanskog mosta kod Konjica, kada je autom sletjela u rijeku Neretvu.


Vozilo su u četvrtak locirali ronioci Federalne uprave civilne zaštite, nakon čega se pristupilo izvlačenju vozila i tijela nastradale djevojke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.