DONJA MAHALA KOD ORAŠJA

Maloljetnik priznao policiji da je vlasnik plantaže indijske konoplje

Policiji predao tri stabljike indijske konoplje i priznao da je on zasadio stabljike na lokalitetu Mlake

B. C.

Zaplijenjene stabljike indijske konoplje

Foto: MUP PK


Nastavljajući pojačan rad na otkrivanju i dokumentiranju kaznenih djela iz oblasti zlouporaba opojnih droga službenici kriminalističke policije MUP-a Posavskog kantona su temeljem prethodno prikupljenih kriminalističko-obavještajnih saznanja doznali da maloljetnik iz Donje Mahale, općina Orašje kod sebe posjeduje opojnu drogu marihuanu, saopćeno je iz MUP-a Posavskog kantona.

On je doveden u službene prostorije PS Orašje, gdje je policijskim službenicima predao tri stabljike zelene boje koje svojim izgledom podsjećaju na stabljike indijske konoplje čime je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, a o čemu je obaviješten nadležni tužitelj.

  • Maloljetnikova plantaža indijske konoplje

    Maloljetnikova plantaža indijske konoplje

    Foto: MUP PK


Provodeći kriminalističko istraživanje policijski službenici su došli do saznanja, a maloljetnik je u cijelosti i priznao, da je vlasnik i plantaže na kojoj su pronađene četiri stabljike indijske konoplje, a koju plantažu su službenici kriminalističke policije pronašli 29. septembra na lokalitetu Mlake u blizini Vodotornja u Donjoj Mahali, općina Orašje.

 Zbog toga će protiv maloljetnika nadležnom tužilastvu Posavskog kantona biti podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Više o temi Orašje

ORAŠJE
Pucao na tuđeg psa u dvorištu
NA VRH

Podijeli članak na